Jak se starat o dřevěné prstýnky - pár základních pravidel

Tento článek je určen nejen pro lidičky, kteří milují přírodu a již si zakoupili dřevěný prstýnek, ale i pro Ty, kteří zatím váhají a přemýšlejí nad jejich koupi například kvůli údržbě.
 
Milujete dřevo, tak jako já? Bohužel nic není navždy, dokonce ani kov a diamanty:-) Všechno má svůj čas života. Žijeme tady a teď, tak proč si nepořídit jedinečný módní doplněk, který Vám vždy bude připomínat kousek krásné přírody. 
Zkuste si ale na chvíli sundat svůj dřevěný prstýnek z prstu a věnujte mu chvilku. Zamyslete se nad tím, proč jste si vybrali právě tento druh materiálu. Protože je hřejivý, lehký, příjemný na dotek, voní a je živý.....?
Při každém pohledu na něj se Vám vybaví krásná vůně přírody.  
Pokud se chcete radovat z jeho krásy co nejdéle, níže přikládám pár rad, které Vám pomůžou starat se o něj co nejlépe.
santos glass silver
  
Kdy sundávat dřevěný prstýnek?  
                                                                   
  1. Jakmile si myjete ruce, nádobí nebo se sprchujete
Hlavně mýdlo a sprchové gely, které běžně používáte, mohou zanechat na prstýnku usazeniny (zbytky). Ale toto se týká i prstýnku z jiného materiálu. Zbytky mýdla mohou zůstat ve škvírkách mezi kamenem a dřevem a časem prstýnek ztratí svůj krásný vzhled. 
Samozřejmě, že občasné šplouchnutí vodou prstýnek nepoškodí, ale doporučuji Vám být v tomto ohledu vytrvalá/ý a raději prstýnek sundávat. 
 
2. Pokud chodíte plavat - bazén, moře, jezero,...
Před plaváním se doporučuje prstýnek sundat. Chlor je takový prevít, který může poškodit jakýkoliv šperk, bez ohledu na to z jakého materiálu je vyrobený. Při delší době strávené ve vodě dochází ke snížení tělesné teploty a prsty se svraští. Můžete tak nekontrolovaně přijít o svůj prstýnek, což jistě nechcete.
 
3. Uklízíte a používáte k tomu chemické prostředky
Je samozřejmostí, že při domácích činnostech a úklidu je nutné sundat každou bižuterii. Čisticí prostředky často obsahují čpavek nebo bělidla, které mají drastický dopad na kovy, kameny a hlavně dřevo. 

 

4. Zaměstnání, kde se používá těžké nářadí a různé nebezpečné stroje, brusky apod.
Pokud se při své práci setkáváte s ostrým nářadím nebo přicházíte do styku s brusným papírem, bruskou nebo klasickým pískem, prstýnek raději sundejte a nechte na bezpečném místě. Může totiž lehce dojít k poškrábání povrchu a prstýnek již nebude vypadat elegantně, bude potřeba ho renovovat. 

 

Vyvarujte se veškerých činnosti, které by mohly vést k jeho poškození.

Věřím, že pokud si pozorně přečtete a vezmete k srdci tyto rady, budete se moct těšit krásným dřevěným prstýnkem spoustu let.
Pamatujte, pokud budete potřebovat jakoukoliv pomoc a renovaci, nebojte se na nás obrátit.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět do obchodu