Dřevěné sluneční brýle si podmaňují i Colours of Ostrava

Brýle 
Vskutku duben není radno podceňovat a raději zavčas počítat s aprílovým počasím. Tu zasvítí sluníčko, že odhazujeme mikiny a šály, vzápětí hledáme deštník, nebo ještě hůře křupeme botami v čerstvě napadaném sněhu. 
 
Ale čas naštěstí hraje v náš prospěch a než se nadějeme bude tu léto. A s ním kromě veselých dlouhých dnů i štiplavé sluneční paprsky, které nás pošimrají na nose i zabloudí na sítnici oka. Tak šup, vytáhnout sluneční brýle a užívat si letního počasí. Proč ale zůstávat jen u obehraného plastu, když my společně kráčíme méně tradiční cestou. Vraťme se zpátky k síle a přírodní kráse dřeva.

 

Různé brýle

 
Trendy s vůní dřeva
Dřevěné obroučky brýlí jsou k nepřehlédnutí. Když se navíc zkombinují s barevným sklíčkem, tak se stanete druhou Angelinou Jolie ve Vaší ulici. A teď vážněji, Angelinou asi už nebudete, i když kdo ví, ale barevná sklíčka opravdu letí. Co třeba růžové, modré, hnědé či dokonce zelené?

 

Barevný svět sklíček přímo navozuje uvolněnou atmosféru zábavy a tance na letních festivalech pod horkým a oslňujícím sluníčkem. Možná právě proto jsou brýle značky Weargepetto tak populární na festivalu Colours of Ostrava. Taky to vnímáte? Svěží barvy, dobrá hudba, teplo a kopa veselých kamarádů.
 
Léto s Gepetto
 
Brýlky ale nejsou jenom sklíčko. Obroučky jsou to, co podtrhuje design a styl člověka, který je nosí. Ty tam jsou doby co nejminiaturnějších obroučků, retro jde do módy. Když už barevná sklíčka, tak je okořenit retro designem dřevěných obroučků.
 
Módní styl se nedá zastavit, ale jen podpořit. Proč se tedy bránit tomuto méně tradičnějšímu materiálu?! Dřevo dýchá a voní. Vskutku například santálové dřevo a brýle z něho zhotovené mají svoji jedinečnou a zapamatovatelnou vůni.
 
Lepíme i vrstvíme
Možno zvolat: “Lepíme, lepíme, až je celičké zhotovíme.” Pravdou je, že jeden z postupů výroby brýlí se dřevěnými obroučkami je lepení. Prvním krokem výroby se stává precizní vyřezání malých dílců dřeva. Ty se dále ručně lepí jeden vedle druhého, až je dílo hotovo. Následují samozřejmě povrchové úpravy, aby dřevo zvládlo i nějaký ten škrábanec.
 
Druhou možností výroby dřevěného doplňku a ochránce před slunečními paprsky je vrstvení. Opět vyřežeme dýhy ze dřeva, které šikovné ruky designérky vrství a formují do tvaru obroučky.

 

 gepetto

 

Brýle se vyrábí z břízy, voňavého santalu, tajemného hebanu, ale i bambusu. Není to pouze medvídek koala, kdo zbožňuje bambus. I my si na něm pěstujeme závislost. Vždyť bambusové brýle jsou oproti ostatním dřevěným sestřičkám tak jinačejší a lehoučké. Liší se především technologickým postupem výroby. Žádné lepení ani vrstvení, pěkně hezky jeden celistvý kousek dřívka. A že jsou lehké? Které jiné brýle si vezmete do bazénu, upadnou vám a ony se budou nadále vznášet na vodní hladině?
 
Unášejme se na hladině vody s dřevěnými brýlkami. Avšak nastal čas si to shrnout. Dřevěné brýle jsou trendy nejen na letní party nebo festival, ale i pro každodenní nošení. Dřevo vám provoní doslova hlavu i celý den. A to hlavní na konec, sluneční paprsky nedostanou šanci přes polarizační filtr a UV 400, které vytváří 100% ochranu před UVA a UVB.

 

Hanča Šormová
copywriterka, redaktorka, blogerka a cestovatelka v jednom těle.
Sledovat její cesty a příhody můžeš na webu www.nanomadskestezce.cz
 
Zpět do obchodu