Dřevěné hodinky: A jak odtikává váš čas?

 

Tik, tak. Tik, tak. Vteřina za vteřinou letí a postupně je pryč celá hodina. A další ji hned následuje. Než se nadějeme, máme tu nový den s nikdy nekončícím: „Tik, tak.”
 

20170119_163753-1030x708

Jak řekl rumunský básník a prozaik Valeriu Butulescu: „Ani zlaté hodinky neodměřují čas pomaleji. Souhlasíme. Můžete mít hodinky z nejdražšího kovu, přesto nám všem tady na Zemi běží čas stejně rychle.
 

Jen jedny hodinky jsou ty pravé

 
„Člověk s jedněmi hodinkami ví přesně, kolik je hodin. Člověk s dvojími si není nikdy jistý. Proč tedy mít hodinek plný sekretář?! Stačí jedny na jistotu. Proč si kupovat ty zlaté, stříbrné, když čas vám s nimi poběží pořád stejně?!
 
Nechte kovy stranou, jsou těžké a aktuálně už jejich sláva padá s jejich leskem. Pokud stejně jako my milujete procházky přírodou, vůní lesa a vnímáte pradávný duch dřevin, pak máte jasno, jaké hodinky ozdobí vaše zápěstí. Ano, budou to dřevěné hodinky z malé rodinné dílničky v Polsku. Spojení dřeva jako přírodního materiálu a ruční výroby jim vyrývá jejich jedinečnost mezi hodinkami všeho druhu.
 
Co více, věřte nebo taky ne, ale dřevěné hodinky jsou aktuálně trendy. Veřejnost se začíná zajímat nejenom o výsledné zboží na trhu, ale i jejich technologii a pozadí výroby. Návrat k životu v souladu s přírodou a její trvalou udržitelností pro budoucí generace se opět dostává na povrch mezi lidmi. Toto všechno právě dřevěné hodinky splňují. Nehledejte u nich žádné těžce vytěžené kovy ani mechanickou a pásovou výrobu.
 

Dřevo všude, kam se jenom podíváte

Není to pouze samotné pouzdro, které je u dřevěných hodinek zhotovené z nějaké dřeviny. Ze dřeva se vyrábí i pásky. Opravdu, existují celodřevěné hodinky a jsou díky tomu tak lehoučké - 15 gramů. to je jak nic, jako zrovna uběhlá vteřina.
 
Vybere si každý. Dřevěné hodinky jsou u nás povícero druhů ve verzích pro dámy, pány, ale i unisex. Pojďme se jim podívat na ciferník.
 
20187772_10214117544281342_842698938_n

 

Hodinky Wave mají své pouzdro vyrobené v různých variantách dřeva. Nejčastěji narazíte na tolik oblíbený kanadský javor, ale výjimkou není ani ořech, mahagon nebo dub. Pozadí ciferníku je pak zhotovené z přírodního kamene, což mu dodává jedinečnost. Proč? Jako žádný oblázek na cestě není stejný tomu druhému vedle ležícímu, tak i v tomto přírodním kameni se objevují nepatrné žilky a rýhy. Co kus, to originál. Až si vyberete ten svůj jedinečný kousek, nezapomeňte ho opatřit páskem. Na výběr máte mezi koženým a nylonovým, který je vhodný pro alergiky.

 

 1-79-1484173788_24045b0824f85b7d

 

Švýcarsko je zem proslavená chutnou čokoládou, kvalitními sýry a tikajícími hodinkami. Právě strojek švýcarské značky Quartz Ronda je v dřevěných hodinkách, které se vyrábí pouze z ořešákového dřeva. U tohoto druhého typu hodinek se kombinuje pouze barva pozadí. Přidejte si ořechovému kousku kožený pásek a můžete vyrazit i do divadla díky eleganci hodinek.
 
Posledním kouskem na dnešním výstavním molu jsou celodřevěné hodinky. Tento typ se vyrábí kompletně celý, tedy i se samotným páskem, z bambusu. Ukažte svým přátelům, že i hodinkový pásek může být stylově pouze ze dřeva. Díky zhotovení z bambusu jde o lehoučký typ přístroje, o kterém na ruce nebude ani vědět.

 

IMG_1974

 

Opakování je “matka příroda”

Pojďme si to společně na závěr shrnout. Co vám přinesou dřevěné hodinky mezinárodního přesahu (se švýcarským strojkem, vyrobené v Polsku a k zakoupení v ČR):
  • dobrý pocit, že jdete s aktuálními Eco trendy
  • ultra lehký dojem z jejich nošení (od 15 g váhy)
  • radost z jedinečného designu díky unikátnosti každého dřeva i použitého přírodního kamínku
  • konec alergickým reakcím na některé kovy po zapocení se
  • možnost výběru z celé řady kousků včetně několika řemínků - dámské, pánské i unisex
  • podpoření ručně vyráběného produktu
 
Jen malé upozornění pro plavce. Hodinky nejsou vodotěsné, nehodí se tedy na potápění. Ale bát se o jejich odolnost nemusíte. Zpocenou ruku i lehký déšť s přehledem zvládnou.
 
Pokud se vám příběhy dřevěných výrobků líbí, nenechávejte si je pouze pro sebe. Nikdy nevíte, kdo jiný by se je pořídil, kdyby se o nich dozvěděl. Sdílejte článek mezi svými přáteli.
 
 

 

 

Zpět do obchodu