Tyrkys je jeden z nejúčinnějších léčivých krystalů

 

Výroba dřevěných prstýnků je u nás otázkou napojení se na energii přírody. Vždyť člověk odedávna žije (nebo se o to aspoň snaží) v souladu s ní. Vážil si jejích darů, moci i krásy. Taky my ve WoodenStyle si vážíme moudrosti přírody a s láskou vám přinášíme módní předměty, které nesou její kouzlo. Těmi jsou například dřevěné prstýnky, které v sobě spojují moudrost stromů a léčivou sílu minerálů, jež jsou v prstýncích vetkány.

 

67698_257054513

 

Znáte význam jednotlivých minerálů? Který k vám pasuje tak, jako sedí dobře ulitá poklička na hrnci? Proč při nošení jednoho se cítíte tak lehcí a s jiným vás to nutí přemýšlet nad hlubšími tématy? Pojďme se dneska zblízka podívat na úchvatný tyrkysový krystal, který může svému majiteli pomoci nejen s fyzickým, ale i duševním stavem.

 

Tyrkys se představuje

Jedná se o fosfát charakteristického matného lesku, který je obvykle neprůhledný. Vyznačuje se střední tvrdosti a dobrou štěpností. Jde o jeden z nejstarších drahých kamenů. Vyskytuje se v USA, Peru, Egyptu a Mexiku.
 
Turquoise neboli tyrkys patří mezi krystaly, které zotavují tělo i ducha. Pro jeho očistné vlastnosti byl odedávna používaný jako amulet. Říká se o něm, že je nejúčinnějším léčivým krystalem. Údajně dovede měnit svou barvu a tím upozorňuje svého nositele na nevěru jeho partnera.
 
Čistí od negativních energii a chrání před znečištěním životního prostředí. Dovede odfiltrovat elektrosmog. Uvádí vše kolem sebe do rovnováhy. Srovnává mužskou a ženskou energii a spojuje fyzické a duševní tělo. Ladí jejich vibrace a tím je uvádí do rovnovážného stavu.
 
Jeho léčivé schopnosti nejvíce pomáhají 5.čakře, která se nachází v oblasti krku. Ta rezonuje se sebevyjádřením. Proto tyrkys pomáhá zklidnit nositele před mluveným projevem a přispívá k seberealizaci. Ideální příležitost si vzít na důležité jednání prstýnek s tyrkysovým minerálem.
 
To ale není všechno. Tyrkys velmi pozitivně působí na nervovou soustavu. Zahání sklony k sebedestruktivnímu, mučednickému a sebepoškozovacímu chování. Je dobrým pomocníkem při duševní práci, kdy umožňuje zachovat klidnou mysl po dlouhou dobu. Jde o velmi citlivý krystal, který navozuje klid a podporuje láskyplné chování.

Pomáhá při depresích, strachu a stavech vyč
erpanosti. Působí protizánětlivě a detoxikačně. Podporuje navození dobrého tělesného i duševního stavu. Kromě nervové soustavy má blahodárný vliv i na řadu dalších orgánů v těle. Příznivě totiž působí na DNU, oči, hlasivky, revmatismus a žaludek. Potlačuje virové infekce, křeče a bolesti.

 

turquoise-3388170_1280

 

Kam s ním?

Prakticky jde minerál z tyrkysu umístit kamkoliv do prostoru, ve kterém blahodárně působí na mikroklima. Pro posílení těla se přikládá na krk, místo 5.čakry, na oblast břicha nebo třetího oka. Naše ručně dělané prstýnky s tyrkysem se hodí pro znamení střelce, kozorohy a ryby.
 
Dneska je těch informací tolik, proto vám je shrneme pěkně v bodech na závěr:
  • ochranný léčivý krystal
  • amulet
  • harmonizuje tělo i duši
  • čistí od negativní energie
  • zvyšuje imunitu a posiluje nervový systém
  • podporuje vnitřní klid
  • srovnává protichůdné energii
  • vhodný pro meditaci
  • sobí blahodárně na 5. čakru - zklidňuje řečníky
  • sobí proti depresi, strachu, úzkosti a vyčerpanosti
  • přináší radost, lásku a bohatství
 
Stane se prstýnek s tyrkysem vaším favoritem, či upřednostníte jiný minerál? Pochlubte se nám dolů do komentářů.
Zpět do obchodu