Různé druhy dřeva, ze kterých se dají dělat krásné doplňky.

V naší prodejně naleznete spousty krásných dřevěných doplňků. Zdali pak ale víte z jakého dřeva jsou vyráběny. 

Začneme dřevěnými obroučky. Je jedno zda se jedná o sluneční nebo dioptrické brýle. Obroučky jsou ručně dělané ze santalového dřeva a palisandru nebo bukového dřeva.

Santálové dřevo patří mezi exotické dřeva. Je velmi voňavé a používá se i pro výrobu aromatických olejů. Pochází z jižní Asie, hlavně z Indie. Dorůstá do výšky 9 metrů. Pro výrobu obrouček používáme i červené santálové dřevo. Jak již bylo výše uvedeno, používá se nejen v řezbářství, kosmetice ale i v léčitelství. A dokonce se říká, že má magické účinky. Tak snad každému majiteli santálových doplňků přinese magickou moc.

 

Santalove drevo

 

Palisandr je rovněž exotické dřevo, ale velmi vzácné, červeno-hnědé barvy. Je velmi tvrdé a vyniká akustickými vlastnostmi, proto se hodně používá pro výrobu hudebních nástrojů. Jedná se o tropický strom, který roste hlavně ve střední a jižní Americe. 

Palisandr

Bukové dřevo zřejmě zná každý z nás. Každého určitě ihned napadne, že se jedná o velmi tvrdé dřevo. Buk je listnatý strom se štíhlým kmenem, který roste po celé Evropě. Často se zaměňuje s habrem kvůli velké podobě. Velmi dobře se obrábí, je velmi pevné a málo pružné. Bukové dřevo má širokou škálu barev od světle smetanové až po tmavě hnědou.

Bukové dřevo

Mezi další krásné výrobky, které nabízíme prostřednictvím e-shopu jsou motýlky, krásné, ručně dělané, z různých druhů dřeva. Motýlky jsou dělané ve čtyřech různých tvarech: motýl, netopýr, diamant a ze skosenými hranami. Převažuje exotické dřevo, ale i dub.

Největší portfólio tvoří dřevěné hodinky.  Jsou vyráběny ze spousty exotických dřevin, ale i našich evropských:-) Jelikož je jich hodně, pokusíme se Vám přiblížit v krátkosti některé z nich. 

O santálovém dřevě jsme se již zmiňovali výše. Jen připomenu, že tato dřevina může být různých barev. Černé santálové dřevo vynikne na luxusních hodinkách.

Tropický bambus - traduje se, že z této rostliny se dá vyrobit téměř vše. Zajímavosti je, že bambus se nedá zlomit, pouze ohnout. Nejde o klasickou rostlinu nýbrž trávu, která velice rychle roste a je rekordmanem v růstu mezi rostlinami. 

Evropský dub - asi každý ví, že dub je velmi tvrdé dřevo a rostou na něm žaludy:-) Roste velmi pomalu a pro zajímavost v ČR rozlišujeme 7 druhů dubu. Dřevo je velmi kvalitní a trvanlivé. Používá se nejenom k výrobě trámů, podlah, nábytku a sudů, ale taky hodinek:-)

 Evropský dub

Hodinky Wave dub

Mahagon - je vzácný tropický strom, který se používá hlavně k výrobě nábytku. Jakmile se dřevo vyleští, velmi krásně se leskne. Je vysoce voděodolné, proto se kdysi používalo k výrobě lodi. Má rovněž skvělé akustické vlastnosti.

Hodinky Wave Mahagon Sapeli

Zebrano - nebo taky zebrawood. Exotické dřevo připomíná zebru, proto tento název. Je velmi těžké a tvrdé. Používá se hlavně pro výrobu nábytku. 

Hodinky Wave Zebrano

Padouk - u nás se mu říká křídlok, i když popravdě tento název jsem nikdy neslyšela:) Tento strom roste v Africe. Dřevo je červené až červenohnědé barvy a u nás se používá již opracované na parkety, nábytek nebo hudební nástroje. 

Hodinky Wave Padouk

Kanadský javor, jak sám název říká, pochází z Kanady. Dřevo se používá v truhlářství. Evropský druh tohoto javoru je velmi důležitou surovinou pro výrobu hudebních nástrojů. Známý je například i javorový sirup z tohoto stromu. 

 

Hodinky Wave kanadský javor

Teď již víte z jakého dřeva jsou vyráběné naše dřevěné doplňky. Nutno dodat, že každý kus je originál, protože je vyráběn ručně s láskou k přírodě. 

 

 

¨

 
Zpět do obchodu